Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:08 27.08.26 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Za kiselo mliako, obache zakvaseno v US  
Автор Dragoness (много огнена)
Публикувано05.01.02 06:17

Niamam BG zakvaska, kupuvah kiseli mleka sus BG bakteria (v kombinacia s drugi, ne mojah da nameria 100% BG) i opitah da kvasia mliako, kakvo li veche ne sum probvala i poniakoga stava, ama povecheto puti ne e mnogo spoluchlivo prilicha na airian...
Spazvam striktno tehnologiata...

Kakvo da pravia?
Suho mliako ili shto?

A, i kato sum se setila da pitam niakoi da ima recepta za kashkaval, pustarma , domashni sudjuci, lukanki i t.n. vse recepti veche izprobvani ot vas.
Kakvoto i da mi napishete vse shte mi pomogne da vnesa malko BG vkus v kushti!
Blagodaria vi

ZLOBATA E NAI-GORCHIVATA OTROVA I IAKO GORI ZLOBARITE KIRLIVI !

Тема здрасти, драконке : )нови [re: Dragoness]  
Автор HeOHeЛ ( *)
Публикувано05.01.02 09:52

уф, моята леля, тя е доктор, отгледа дъщеричката си в щатите. и тя много се оплакваше от липсата на кисело мляко, но ми каза, че купувала ампули с български бацил и с тях подквасвала млякото.
то ставало почти така добре, както става тук, но за съжаление - само веднъж, не можела да употреби закваска от вече готовото кисело мляко втори път.
май че българският бацил не обича много-много да вирее там : )
ама все пак става. отиди и питай лекаря си, той ще ти напише рецепта за такива ампулки и ще си купиш, да си правиш мляко.
за съжаление - само толкова мога да ти помогна оттук
бъди здрава и огнена

Тема за млякото...нови [re: HeOHeЛ]  
Автор ДжoДo (все същата)
Публикувано05.01.02 12:04

По мое скромно мнение, причината е не само в закваската, а и в млякото...
Абсолютно сигурна съм, че в млякото, което купуваш има някакъв консервант, колкото и да ти се кълнат, че е чисто и натурално. Това автоматически убива всяко "желание" на бактериите да се размножават и да ти "обработват" млякото. Освен това - гъсто кисело мляко става от високомаслено прясно мляко, а това, което се продава готово "опаковано" не е с натуралната висока масленост на домашното мляко.
Освен това - не знам как го заквасваш! Как поддържаш температурата за необходимото време - и това си е много важно.
С една дума - и киселото мляко си иска майсторлъка и подходящите продукти!
Опитвай все пак де! Или поне питай ... ако можем ще помагаме със съвети...

их начииии.......

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: Dragoness]  
Публикувано05.01.02 14:12

Napravo veche mi se REVE, ama s magareshki sulzi...

Tolkova ste pravi i 2-te i tolkova ne sum sviknala da se provaliam v kuhniata, i tolkooooova iskam BG vkus...

Редактирано от Dragoness на 05.01.02 14:16.

Тема ...a sa kiseloto mljako, sakwaseno w Germania..нови [re: Dragoness]  
АвторBiba (Нерегистриран)
Публикувано05.01.02 14:32

...njakoi moje li da me posawetwa neshto??
I as probwah weche (no samo wednaj) i nishto ne stana.
Njakoi prawil li e spoluchliwi opiti tuk w Germania? Ako e taka kajete mi kakwo mljako tochno (i kakwa sakwasa) wsemate.
Saprugat mi (germanez) e mnogo wpechatlen ot nasheto kiselo mljako- osobeno ot towa, koeto maika mi sama prigotwja, i kato sme w BG toi isjajda pone 1 burkanche na den. Mnogo wreme me wrankashe tuka da opitam i as da naprawja, no kakto weche kasah beshe neuspeshen opit ot moja strana...

Тема Re: ...a sa kiseloto mljako, sakwaseno w Germania..нови [re: Biba]  
АвторПepлa (Нерегистриран)
Публикувано05.01.02 15:04

Не знам за Германия, но аз в Швейцария успявам да подквасвам лесно от време навреме. Казвам отвреме навреме, защото се продават десетки сортове сполучливо кисело мляко и купувам от тях.
Но в Америка и в Африка може да опитате по следния начин:
Слагате литър мляко да се затопли и след това намаляте огъня до минимум, като оставяте водата му да се поизпари. След това му прибавяте кутия Еvaporated milk и го затопляте до 42° максимум/ или кутрето едва да търпи/.
Вземате 3-4 кафяни лъжички от кисело мляко, които разбърквате с малко от топлото мляко докато получите закваската. Изсипвате загрятото мляко в купа, като внимавате да не е по-студено от 40°. В средата изсипвате закваската, бъркате веднаж с лъжица. Захлупвате с капак и оставяте на стайна температура десетина часа. Внимава се съда да не е върху камък, гранит, мрамор, а върху дърво.
По-лесно е ако си купите специален съд с термометър, но не вярвам това да е проблем в Америка или Германия.

Автор Meчo_Пyx (Пухкавичък)
Публикувано05.01.02 18:03

С този проблем се сблъсках още с пристигането си в щатите. Разрешението му трая само месец докато използвах българско кисело мляко за закваска. След това бактериите явно "pass a way". После пробвах за подкваса американски кисели млека, но уви, резултатът беше трагичен. Разбрах, че в България има някакъв вид суха закваска за кисело мляко, която е възможно да се праща по пощата, но никой от познатите ми още не я е намерил, за съжаление ... Това с ампулките ще трябва да го проверим ...

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: Meчo_Пyx]  
Автор HeOHeЛ ( *)
Публикувано05.01.02 18:29

брех, непременно ще ти ще ви проверя за закваска! ама къде ли да я търся?
ще питам в аптеката, още щом стана утре сутринта.
гадно е да няма кисело мляко

Авторlyubopitna (Нерегистриран)
Публикувано05.01.02 18:36

Njamash veche nikakvi problemi!
Ne znam v koe katche na USA si, no pri men ima DANONE i za razlika na sashtata marka v BG, tuk to e s giva kultura /t.e. stava za kvasene/.
Vzemi si sinjoto- Plane, no da ne e obezmasleno i pak proveri dali otzad pishe, che e s giva kultura.
Moge bi ne spazvash temperaturata ili vremeto za podkvasjavane, na men lichno vinagi mi se poluchava hubavo, kakto tova, ot koeto sam vzela zakvaskata - mnogo gasto i gladko.
Probvay i ako ne stane , obadi se vav foruma!
Da ti e sladko!

Тема Re: ...a sa kiseloto mljako, sakwaseno w Germania..нови [re: Пepлa]  
АвторBiba (Нерегистриран)
Публикувано05.01.02 21:06

I as taka probwah- po sashtijat nachin koito si opisala, no ne stana. Moje bi se dalji na sakwasata. Ti kakwo tochno kiselo mljako wsimash sa tasi zel. Towa koeto as probwah tuk ima sashtijat wkus (i wid) kato nashenskoto, no isglejda saradi lipsata na BG-bakterijata ne se poluchi...

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: lyubopitna]  
Публикувано06.01.02 01:45

I-viat mi opit beshe s Danone i ne beshe spoluchliv, posle se zainatih v magazina i ogledah vsichkite kiseli mleka, za da nameria takova s BG bakteria edinstvenoto, na koeto pisheshe, che e s takava beshe na Stonyfield Farm. Na kutiata na drugite pishe samo "Contains Active Cultures" ama ne kazvat kakvi tochno - sigurno gi murzi da pishat

Публикувано06.01.02 01:48

Lelee, taka sum se entusiazirala s tova kiselo mliako, che muja mi zaplashi, che toi puk pochva da pravi bira.

Публикувано06.01.02 03:00

Moge da ne sam mnogo pretenciozna, no rezultata, koyto poluchavam me zadovoljava.
Prjasnoto mljako kipvam dobre i go ostavyam da se ohladi / kakto mi kazvashe babata na edna moya priyatelka - da moge da darjish 9 sekundi malkoto si prastche v nego, estestveno - dobre izmito/. Hubavo razburkvam zakvaskata - 2 sup. lajici za edno tukashno konteynerche kiselo mljako. Bavno nalivam malko ot mljakoto i razburkvam energichno. Postepenno dobavjam i ostanaloto. Zahlupvam i zavivam dobre. Ako pod 'Bulgarsko' razbirash s leko kisela jilka, druj go 3 chasa, a ne 2, kakto pravehme v BG. Posle ostavi da se ohladi. Kakvoto i da e po-dobro e ot bez-hich.

Тема Do Dragonessнови [re: Dragoness]  
АвторBorislav (Нерегистриран)
Публикувано06.01.02 03:31

Za zakvaska triabva da tqrsish v iranski/palesyinski/"international food stores" i podobni. Nai-blizko do bqlgarskoto kiselo mliako e "Golchin Olain Yogurt". To e nai-chisto i niama primesi.
Priasno mliako kupuvam samo "organic whole" - nikakvi 2%, polovin procent ili drugi gluposti.
Za temperatura ne moga da ti kaja, zashtoto izpolzvam rqcete si za termometqr. Mliakoto triabva da e goreshto, no ne da ti pari rqcete. Sigurno e niakqde 50-60 gradusa po Celzii.
Nedei da varish mliakoto v mikrovqlnova. Kipni go v normalna pechka. Sled zakvasata, uvii go v debelo vqlneno odealo i go ostavi nai-malko 5-6 chasa. Ako iskash kiselo, drqj go poveche.
Ako jiveesh v malqk grad, nai-dobre e da obikolish mestnite farmeri. Ot tiah e nai-dobre da kupuvash presno mliako.

Тема Re: Do Dragonessнови [re: Borislav]  
Публикувано06.01.02 04:14

Blagodaria ti Bobi, ti vinagi se otzovavash.
Ne jiveia v maluk grad, a v NY Suffolk County na Long Island, inache bih posledvala suveta ti.
Spored men celia proces na pastuiorizaciata ubiva bakteriite i za tova rezultata e sumnitelen.
Chudia se dali da ne probvam sus suho mliako veche.
I bez tova samo az iam kiselo mliko ta kolkoto i da se provalia shte e za moia smetka.

Тема Re: Do Dragonessнови [re: Borislav]  
Публикувано06.01.02 06:51

Otgledah decata si v godini na kriza v BG i mljakoto ne stigashe, ta ot togava znam, che ne e polezno da se dargi prekaleno mnogo /a men ako pitash ne e i neobhodimo/ dalgo zatopleno - stava duma za preminavane na mlechno-kiselata fermentaciya ot edna phaza v druga.

Тема Re: Do Dragonessнови [re: lyubopitna]  
Публикувано06.01.02 07:58

Oh ama i ti si edna dushichka!
Az obache mislia, che vsichko, koeto ni suzdava problemi s kvaseneto e sterilnoto mliako, v koeto sipvame zakvaskata.
Pozdravi ot men

Тема Re: ...a sa kiseloto mljako, sakwaseno w Germania..нови [re: Biba]  
АвторПepлa (Нерегистриран)
Публикувано06.01.02 12:49

Взимам най-обикновено кисело мляко за закваска. Никога не съм имала проблем с правене на кисело мляко на различни географски ширини. Използвам всякакво прясно мляко/ пастьоризирано, UHT и обезмаслено/.
Опитай пак и не превишавай температурата от 42°. Успех!

Тема Umishleno pisha na latinica cheнови [re: Dragoness]  
Автор дядo_Koлeдa (forever young)
Публикувано06.01.02 17:13

znam li moge i problem Kiril i Metodi da ima w USA oswen yogurt problemite Mnogo molq da me razbrerete prawilno .. towa koeto pisha tuk e purwoto koeto mi nawq w glawata tazi tema .. a to e edin vic koito mi e lubim .. mnogo e smislen wypreki na pruw pogled typoto zwuchene .. ta wica e .,...

Sedi Ivancho w chas po geografiq i zqpa umisleno prez prozoreca .. misli si .. kofti den .. zaranta udarih Ladata na stariq .. snoshti zagubih 100$ na poker .. i na sichkoto otgore w goljamoto megduchasie Marijka me zaradwa che e bremenna .. i w tozi mig uchitelkata wijdaiki che Ivancho ne wnimawa wikwa ... Ivancho .. stani .. otgowori vednaga .. otkade izvira reka Dynav ...
Ivancho stawa .. oglegda naokolo i kazwa .. Ehhh drugarkooo da wi imam problemite ..

Ta bih kazal ehhh Dragoness ako pochna da prikazwam az kakwo w BG ne stawa syshtoto kakto w USA ..

Znam kakwa shte e reakciqta .. zatowa molq spestete mi q .. molq syshto taka da prochetete wica za Ivancho .. edin .. dwa .. deset puti .. dokato wtasa .. tochno kakto s kiseloto mlqko ... blagodarq za wnimanieto i .. molq da me izwinite

Подаръци ще има
За всички от сърце

Тема Re: Do Dragonessнови [re: Dragoness]  
Публикувано06.01.02 20:53

Ne e pastioriziraneto, zashtot i v BG mlikoto se obrabotva po sqshtia nachin. Az pravia otvreme-navreme po edna tendjera i niamam problemi. Edinstvenoto, koeto vse poveche mi lipsva, e da nameria mliako, koeto ne e homogenizirano. Az obicham kiseloto mliako s kaimak i zatova e neobhodimo nehomogenizirano mliako.
V NY triabva da ima dosta palestinski magazini, v koito shte namerish "Golchin" kiselo mliako. V drugite vidove slagat nisheste, pektin i razni drugi shturotii.

Авторevi (Нерегистриран)
Публикувано07.01.02 03:10

Az kato doidoh v USA nikoga ne biah kvasila kiselo mliako, i daje ne biah vijdala kak stava tova, no bylgarite tuk mi kazaha slednata tehnologia, koiato spazvam i vinagi se poluchava : pyrvo triabva da poluchish chista zakvaska, t.e. kiseloto mliako s bulgarska bakteria sydyrja konservanti i tova prechi na pyrvite zakvaski da stavat dobri, zatova me posyvetvaha pyrvite 2-3 pyti da kvasia malko mliako, ot vsiaka zakvaska pravia sledvashtata, dokato mi haresa na vkus, edva togava zakvasih po-goliamo kolichestvo mliako. Dokolkoto si spomniam 3-tata zakvaska mi haresa i veche kato si napravia kiselo mliako vednaga si otdeliam 3-4 lyjitci za zakvaska za sledvashtoto, da ne bi po pogreshka da iziadem tcialoto i da ostana bez takava.
Osven tova pyrvite mi dve zakvaski stanaha mnogo bavno - za 6-7 chasa, a pri sledvashtite neshtata se opraviha - ne poveche ot 2-3 chasa.
Tuk mnogo chesto gotvarskite pechki sa na gaz i furnata im se nagriava postoianno ot edno malko plamyche - taka e nai-lesno da se pravi mliakoto, za syjalenie nashata e elektricheska i az go slagam vytre na vyzmojno nai-niskata temperatura - okolo 40 gradusa po Celzii, taka che kato pipnesh syda v koito go pravish da e leko toplo na rykata ti, ne goreshto, za da ne svarish bakteriata. Kazaha mi, che bez furna niama da stane tyi kato za razmnojavaneto na bakteriata i triabva toplina. Opitai tozi metod zakvaska ot zakvaska, dokato ti haresa na vkus i ti jelaia uspeh.

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: evi]  
Публикувано07.01.02 03:33

Blagodaria ti Evi.
Mai se okaza che nai-nakraia shte uspeem vsichki uspeshno da zakvasim mlekce

Тема Re: Umishleno pisha na latinica cheнови [re: дядo_Koлeдa]  
Публикувано07.01.02 04:45

Ami kato imash problemi, ela v USA. Nie tuk niamame nikakvi. Vsichki problemi izchezvat vednaga kato minesh granitsata.

Автор Debora (без титла)
Публикувано07.01.02 06:12

Правя си киселото мляко у дома повече от 3 месеца.
Като не използвам бактерий от ампули или там каквото се сетите а кисело мляко.
Последният път подквасвах преди Коледа с кисело мляко на Stonyfield Farm - Organic - Plain - Lowfat Yogurt и то 1% масленост.
Получи се както винаги перфектно кисело мляко.
Купувам голяма кутия мляко което кипвам и оставям да се охлади - това го правя вечер обикновенно около 8 часа, за около час и половина млякото се е охладило, така че да мога да си потопя пръста в него и да го задържа за кратко, но подчертавам да не е хладко, ако е по-горещо ще се "набръчка" около сантиметър отгоре кагато е готово киселото.
Изсипвам въпросното мляко в две кутии от кисело мляко ( може и в буркан от компот ако си си купувала), ще ти остане около 50 грама в тенджерата. Когато съм го разделила по кутийте грабвам киселото мляко и загребвам със супена лъжица - една в едната друга в другата кутия - общо по 3 лъжици на кутия.
Киселото мляко с което подквасвам не съм разбивала предварително. Кагото съм сложела подквасата в прясното разбърквам без да си давам много зор.
Затварям капаците и завивам с една мексиканска черга за 6$.
Така стои доо другият ден.
Слагала съм го в хладилника и в 8 сутринта и в 12 на обяд - ефекта е един и същ, просто е превъзходно.
Пробвай и ти гарантирам че ще стане.
Ако пък не стане ела в нас да си вземеш закваска или пък да го направим заедно

За информация на останалите, когато решихме да си го правим у дома купихме от българският магазин овче кисело мляко. Бях решила едната кутия да направя със закваска от БГ млякото а другата с американското кисело. Мъжът ми много се вживя във подквасването, беше разбил киселото овче пък го долива с прясното охладено, и долива в кутията и ръзбърква да било добре и хомогенно изобщо врътка се с него, докато аз налях прясно в кутията и му изсипах 3 лъжици без да се вживявам много много, не очаквах да стане кой знае какво. Правихме го по горният начин.
На другият ден резултата беше 1:0 за мен.
С американската подкваса беше станало а с българскато приличаше на нещо средно от айран и извара - беше гадно да го гледаш да не говорим за ядене. Още не моа да си оясня защо стана такова - дали от това че го прелива - един вид както се прави застройка за супа. Но пък мойто стана и нямаме проблеми.
Правих и боза веднъж по рецепта от Българи в чужбина - почти стана, пропорциите които бяха написани нещо куцаха, но нещо нямам време да я дооправям - демек да я правя докато стане идеална. макар че на мъжът ми си му хареса много.

Кашкавал и сирене не съм правила, за тях ще си трябва мая от България.
С питките още не мога да се справя, правих само веднъж но нещо не се получи. В България си бях свикнала на печката и изобщо и не поглеждах за градусите, докато тука проблем с тези обръщания на градуси.
За съжаление не съм видяла в клуба рецепта за питка на която да са написани на колко градуса и колко да се пече.

За баница ти трябват само корите, лесни са за намиране. Има и бутер тесто както и лукум, та можеш да си правиш и локумки или всякакви други такива.

Лютенички съм си правила лятото, с тези домати които продават сега не се получава добре. но пък от БГ ни радват с по някое бурканче лютеничка на което се гледа като на злато

Разписах се здраво, но дано съм била полезна и да съм обяснила добре

Тема Ima edna hubawa prikazkaнови [re: Borislav]  
Публикувано07.01.02 10:03

Edin chowek me razbra i to pogreshno .. Ne beshe oplakwane ,, jalvane ili mrunkane beshe prosto edno purwo useshtane koeto se porodi u men kogato prochetoh postinga
Da doida kazwash .. e moge puk da obicham da imam problemi Moge bi moite problemi po da mi hareswat ot problemite s kiseloto mlqko .. makar che i u nas otdawna nqma onowa kiselo mlqko koeto dobre poznawame ... ta misylta mi e che ne e ot klimata a ot horata zawisi e i ot bakteriite razbira se Ima i neshto drugo.. dopadna mi fakta che tuk hora predlogiha pomosht vednaga .. hora .. bulgari .. jiveeshti w Bulgariq .. jiveeshti izwan Bulgariq .. towa e dobre .. towa mi dawa nadejda .. a edna nadejda e mnogo po vajna ot 10 problema ...

A za pokanata blagodarq .. shte doida razbira se .. ama chak sledwashtata Koleda .. nqma da sedite tam bez podaryci q .. kato gledam prosto edna cisternichka kiselo mlqko shte swurshi rabota .. dano elenite pluwat dobre w okeana
Подаръци ще има
За всички от сърце

Редактирано от дядo_Koлeдa на 07.01.02 10:05.

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: Debora]  
Публикувано07.01.02 11:59

Polezna si i oshte kak! Niakoi den moje i da se vuzpolzvam ot pokanata da kvasim zaedno.
Da ti kaja i az izpolzvam Stonyfield Farm, no shte probvam i predlojenieto na Borislav.
Banitza i az pravia i sus grutzka feta i sus ricotta sirene ( za sujalenie ne sum popadala vse oshte na BG bialo sirene), a luitenitza misleh da pravia, no s domateno puire, taka kakto maika mi ia e pravila godini nared v BG, a i shte izleze mnogo po-evtino.
Pozdravi.

Автор Debora (без титла)
Публикувано08.01.02 01:51

Дай рецептата с доматеното пюре бързо
Не си я пази за себе си. Ометохме и последното бурканче БГ лютеница.
Дойдох в Америка да открия разнообразието на промишлено произведената БГ лютеница, компоти и мармалади.
Потърси там където живеешу не може да няма гръцки, арабски или пък руски магазин. Обикновенно по тях може да се намери и БГ сирене в кутия. Това ми е много интересно със сиренето - ние го изяждаме много бързо - една кутия за 3-4 дни (това е заради баницата), та интересното е не че му виждаме сметката, а че от година време не мога да попадна на една и съща опаковка демек кутия. Различни и не се повтарят ама това е друга тема.
Колкото до домашното сирене почти се навивам да си поръчам мая от БГ да пратят - само като се сетя колко е хубаво докато е мекичко и неузряло още. Нощес ще сънувам бабите от Петрохан предполагам.

Тема Re: Ima edna hubawa prikazkaнови [re: дядo_Koлeдa]  
Автор Debora (без титла)
Публикувано08.01.02 01:53

Ще трябва с друго да напълниш цистерната. До следващата Коледа ще ги науча да си подквасват, е поне тези от Източният бряг

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: Debora]  
Публикувано08.01.02 01:54

Receptata idva sled okolo 5-10 minuti.

Тема Domashnata luitenitza na mamaнови [re: Dragoness]  
Публикувано08.01.02 02:10

Produkti:
6 kg chervena kapia
2 kg patladjan
800 gr domateno piure
1 1/4 chashi olio
Sol i zahar na vkus

Izpichash zelenchucite, az gi peka vuv furnata, a ne na kotlona i gi slagash v nailonovi torbi da se obeliat po-lesno.
Smilash gi, smesvash s piureto, olioto, solta i zaharta i go varish na slab ogun 30 min.

Niakoi hora slagat i morkovi, no nie dosega ne sme.

Tova e dosta koliamo kolichestvo , napravo zimnina, no ia pisha receptata taka, kakto na men mi e prodiktuvana.

Az mislia vsichko da razdelia na dve i da ne slagam po burkani, ami da go zamrazia i po malko po malko da razmraziam kato svurshi...
Tova e cialata filosofia, ako niakoi probva predi az da sum zapretnala rukavi da kaje, da se pohvali, no na men vinagi mi e bila strasho vkusna tochno tazi luitenitza

Pozdravi.

Тема Re: Domashnata luitenitza na mamaнови [re: Dragoness]  
Автор Debora (без титла)
Публикувано08.01.02 02:40

Мерси!
Мисля че съм опитвала от тази лютеничка.
При първа възможност ще направя, ще намаля наполовина продуктите.
Не съм замразявала във фризера лютеница, та се чудя дали ще се запази вкуса при размразяване. За това предполагам ще пробвам да замразя малка част.
Проблема ще е с чушките по това време - всичките ми се виждат така изтормозени, а и приличат повеце на камби отколко на капия.
Къде са ми българските чушки?

Редактирано от Debora на 08.01.02 02:41.

Тема Re: Domashnata luitenitza na mamaнови [re: Debora]  
Публикувано08.01.02 04:03

A kakva e razlikata m/ u kambi i kipii?
Na men ne mi e iasno.
Da ne e neshto kato djodjan i menta- t.e. edno i sushto?
To v razlichnite kraishta na BG, poniakoga razlichno im vikat na podpravki, zelenchuci, za tova pitam.
Drugo, koeto sum zabeliaza e che v magazinite na Path Mark (ne znam dali okolo teb ima) produkciata im e vinagi sveja i sa po-dobre zaredeni ot niakoi drugi magazini.

Автор Debora (без титла)
Публикувано08.01.02 06:23

С две думи камбите са широки демек дебели и къси - камби има и жълти тука, докато капията е права и дълга чушка (дето се печат в чушкопек - камба не моеж да влезе в него).
За Path Mark си права че имат свежи зеленчуци и плодове, но ако обърнеш внимание и цените им са доста по-високи и то точно на зеленчуците и плодовете отколкото в другите магазини. Иначе всичко друго е на по-ниски цени.

Публикувано08.01.02 07:39

I az sum zabelizala, che cenata na zelenchucite i plodovete e "debela", osobeno sravneno s tazi na mesoto ...
Ne moga da si go obiasnia, no kachestvoto v Path Mark e dosta dobro, oshte imam domati, zeleni kambi, zele i dr. zelenchuci, koito sum kupuvala predi 3 sedmici i sa oshte sveji i tvurdi.
Kapii, kakto tuk im kazbat "banana pepper" (sega mi svetna sled kato mi go obiasni) oshte ne sum vidiala s cherven cviat,
No si mislia, che shte zamestim poveche ot uspeshno s kambi, i bez tova sa po-mesesti.
Abe, che niama da e 100% sushtia vkus, to e iasno, niama kakvo da se zablujdavame, az shte se radvam i na 75% .
Kaji sega kakva mai za sirene i kashkaval i ot koi proizvoditel da si porucham i az. Posle shte obmeniame novi kulunarni tarikatluci.

Тема Стига беенови [re: Debora]  
Публикувано08.01.02 08:43

Сега откъде да търся цяла цистерна домашна сливовица

Подаръци ще има
За всички от сърце

Тема Re: Стига беенови [re: дядo_Koлeдa]  
Автор Debora (без титла)
Публикувано09.01.02 00:32

Това за сливовицата ми хареса.
Определено нямам мерак да стоя покрай казан за печене на ракия, а полската започва да ми омръзва
Пък като донесеш ракийката аз ще те нагостя със салатки и мезенца.

Автор Debora (без титла)
Публикувано09.01.02 00:39

Ами и аз не знам какви ще ми трябват - никога не съм си правила.
В моето село има една жена която прави и сирене и кашкавал и продава!!!
Та разчитам, майка ми като помоли за рецептите за мен да ги даде.
Много често съм си купувала от нея и още си спомням неповторимият вкус - особенно на кашкавала.

Е ако и тука някой каже рецепта за домашно приготвен кашкавал и сирене ще е хубаво.

За лютеницата - с тези месестите ще е проблемно. Аз съм правила лютеница и кьополу със зелените които ги водят италиански (по слаботелесни са от капията). Дори и в гръцките и турски ресторанти тях използват като правят лютеница или чушки с чесън. "Капията" им става само за китайски яденета или за салата в сурово състояние. Става и за овчарската салата. Камбите и с тях същата работа. Не може да се изпече добре и да придобие вкуса на опечена чушка.

Тема Za zelenchuciteнови [re: Debora]  
Публикувано09.01.02 02:24

Ako iskate istinski zelenchuci, namerete kade ima selski pazar (farmers market), obiknoveno e sqbota ili nedelia. malko e po-skqpo (zavisi), no se namirat istinski chushki i domati.
V kalifornia chushkite i domatite ot magazinite niamat nikakqv vkus i az kupuvam samo ot podobni pazari.

Публикувано09.01.02 03:25

Az puk uspeshno pravih kiopoolu s kambi, i to na niakolko puti.

Тема Re: Za zelenchuciteнови [re: Borislav]  
Публикувано09.01.02 03:31

Shte pitam latino americankata, koito poznavam, tia pone mi obeshta da me vodi da pozaruvame za karantia, sigurno shte znae kude ima takiva pazari.
Dobre de, ot druga stana, naistina zashto smiatate, che s kambi niama da stane liutentza, moite kato gi peka vuv furnata si stavat, dali zashtoto e na gaz ili e ot samata furna?

Тема Re: Za zelenchuciteнови [re: Dragoness]  
Публикувано09.01.02 17:14

Stava i s kambi. Ima malko razlika vqv vkusa. Piperkite sa po-aromatni.

Публикувано10.01.02 05:09

Ето значи и тук рецепта за домашен кашкавал. Пробвала съм я в България. Става чудесен пресен кашкавал. Тук не знам какво ще се получи, но ако искаш пробвай.
Трябват ти 4 л прясно мляко, 1 пакетче лимонтузу, 4 с.л. сол.
Млякото се слага на котлона и когато започне да се вдига се сипва солта и се бърка с дървена лъжица докато се разтвори. След това се изсипва лимонтузуто. Мисля, че 1 пакетче е 1 с.л. Тук започва здраво бъркане (някъде около 15 минути) Изсипва се след това в тензух и се оставя 2 часа да се отцежда. Прави се на питка, както е в тензуха и се затиска с пълна тенджера. Стяга се за около 4 часа.
Правила съм го с домашно прясно мляко, така че може би ще трябва да пробваш с пълномаслено. Успех, в случай, че решиш да пробваш!

Тема Re: Domashnata luitenitza na mamaнови [re: Meчo_Пyx]  
Автор Debora (без титла)
Публикувано10.01.02 06:43

Ако ми кажеш и къде да намеря лимонтозу пък и тензух.

Тема Re: Domashnata luitenitza na mamaнови [re: Meчo_Пyx]  
Публикувано10.01.02 07:50

Tks, teddy bear, taia recepta ia znaeh, no ne sum se opitvala da ia prigotovliavam, pustia mi murzel...
Edno vajno uslovie e da ne se zamrazi v kamera ili frizer, suhraniava se EDINSTVENO v hladilnik.

Тема По ще стане мислянови [re: Debora]  
Публикувано10.01.02 09:49

ти да минеш насам .. знам че си е моя работа с подаръците ама .. виж .. тука .. абе намират се по важни проблемчета от к.мляко .. спор няма че ние сме си ги създали но ако се замислиш и при вас с киселото мляко е така ако си бяхте седяли тук .. проблем кисело мляко нямаше да имааа - да ама щеше да има другиии така че ..
Ама полска .. уфф не знам .. гадно звучи бе

Подаръци ще има
За всички от сърце

Тема Re: По ще стане мислянови [re: дядo_Koлeдa]  
Публикувано10.01.02 10:17

A ti shto ne zemesh da mluknesh, diado, che napravo veche ne znam k'vo mi idva da te pravia, no da si znaesh otsega - gotvarshtina shte bude, moje i da te zadusha za niakolko chasa, che belkim stanesh s po-krehko mesce.
Az sum drakon,ako triabva i diadovsko shte proiam.................................................

Тема Re: По ще стане мислянови [re: дядo_Koлeдa]  
Автор Debora (без титла)
Публикувано10.01.02 20:50

Абе гадно звучи съм съгласна, то и като я гледах бутилката една такава като на някое българско менте, ама се оказа че ставала бре Дядо особенно със хубавата салатка. То и аз за това я пия, за адет от време на време по 20ина грама ама салата колко омитам с тази малка ракийка да не ти казвам

Тема Re: Относно лимонтузуто ...нови [re: Debora]  
Публикувано11.01.02 06:44

Мога само да ти кажа, че лимонтузу на английски е salt of lemon, а щом имат думичка, значи имат и тубичка!
А тензух е cheese-cloth. Дори и да не ползваш тази рецепта, а класическата с мая пак ще ти е необходим. Така че питай в най-близкия wal*mart.

Тема Re: Относно лимонтузуто ...нови [re: Meчo_Пyx]  
Публикувано11.01.02 08:10

limon tuzu moje sushto da bude "citric acid", no tova e na angliiski ezik, a nie tuk govorim na amerikanski

Тема Re: Относно лимонтузуто ...нови [re: Meчo_Пyx]  
Автор Debora (без титла)
Публикувано11.01.02 08:13

Мерси!
Като го направя ще кажа как се е получило.

Тема Oooo gorkotoнови [re: Dragoness]  
Публикувано11.01.02 19:25

ti mai imash i drugi problemi oswen kiseloto mlqko A da si chuwala w USA za swoboda na mnenieto .. ili prosto si padash po diktatura a ? ili w negursko kwartalche jiweesh .. towa poslednoto go razbiram.. aide kwasi tam i umnata .. che ot nedokwaseno mlqko wuznikwat stomashni problemi posle losh syn i kakto wijdash drakonowo powedenie .. btw .. padam si po drakonite .. olicetworqwat sila duh i mitologichni istini . pocheti malko i posle ako ne ti paswa smeni si nicka

Подаръци ще има
За всички от сърце

Тема Хех че без салата закъденови [re: Debora]  
Публикувано11.01.02 19:27

ние сме българчета бе не русначета

Подаръци ще има
За всички от сърце

Тема Re: Oooo gorkotoнови [re: дядo_Koлeдa]  
Публикувано11.01.02 19:36

Ti men ne prashtai da cheta za drakonite, sigurno sum izchela mnogo poveche ot teb.
I za tvoia informacia izobshto ne jiveia v niakoi negurski kvartal, ako ne si chuval Long Island e nai-skupoto miasto za jiveene v US.
Ti mai se okaza rasistki diadka, a?

Тема Nali znaesh koi e vinowen zaнови [re: Dragoness]  
Публикувано12.01.02 10:31

Vtorata swetowna voina .. ewreite .. i koloezdachite razbira se ;) ta ako ne se seshtash ot kogo e citata po gore .. pocheti oshte malko .. i pak zapowqdai Chuval sym devoiche chuval sum za Long Island .. no nali znaesh ponqkoga kak w magazinite na nai hubawite mesta slagat kofti stoka .. ama wupros na wkus kakto kazwat horata i kuchetata blijeshti se pod opashkata .. Naistina si predstawqm kakwo neshtastie i kakwa muka e .. nai skupoto mjasto w sweta a da nqma kofichka kiselo mlqko .. naprawo muka ..

Подаръци ще има
За всички от сърце

Тема Прясно сиренце - представяш ли синови [re: Dragoness]  
Автор Debora (без титла)
Публикувано13.01.02 08:03

Съвсем случайно попаднахме на едно сирене което е абсолютно като току що извадено от тензуха и осолено прясно сирене.
Ако искаш ще сканирам капака с етикета за да видиш какво да търсиш.
Пише че било мексиканско, ама де да ги знам мексиканците колко вида сирена имат.
Повдигна ми настроението това сиренце.

Тема Re: Прясно сиренце - представяш ли синови [re: Debora]  
Публикувано13.01.02 08:40

Kazvai burzo, molia te!

ZLOBATA E NAI-GORCHIVATA OTROVA I IAKO GORI ZLOBARITE KIRLIVI !<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Dragoness на 13.01.02 08:46.</EM></FONT></P>

Редактирано от Dragoness на 13.01.02 08:46.

АвторHenchman (Нерегистриран)
Публикувано25.01.02 23:12

I az jiveya v US i zakvasvam mlyako za dashterya mi. Vkusat ne e savsem kato balgarskiya, ne e tolkova kiselo, no na tzyaloto semeistvo ni haresva. Eto kakvo pravya

Vinagi tryabva da se kupuva savsem pryasno mlyako i savsem pryasno kiselo mlyako (za zakvaskata) Kupuvam Organic Whole Milk - Organic Valley ili Horizon, a za zakvska obiknoveno polzvam Danon Natural Plain Yogurt. Svaryavam mlyakoto (opakovkite organic whole milk sa vinagi po 1/2 galon) Ostavyam go da izstine do telesna temperatura, tryabva kutreto na rakata da izdarja na toplinata. Mejduvremenno v yenska tendjera sam slojila zakvaskata, saotnoshenieto e 2 supeni lajitzi na litar mlyako, taka che za 1/2 galon slagam 4 palni supeni lajitzi. Mnogo e vajno zakvaskata da e sas staina temperatura. Kogato se ostavi da se otpusne na staina temperatura, se otdelya malko voda, koyato izhvarlyam. Razbivam zakvaskata s vilitza i pribavyam poizstinaloto mlyako, cherpak po cherpak. Slagam tazi smes vav furna zagryata na nai-niska temperatura. Moyata furna zagryava do 75 gradusa Farenheit, taka che tova e temperaturata, koyato polzvam. Slagam yenskata tendjera vav furnata i ostavyam mlyakoto obiknoveno za 8 chasa, sled tova go prehvarlyam v hladilnika.
Nai-vajnoto:
1. Pryasnoto i kiseloto mlyako da sa presni
2. Zakvaskata da e sas staina temperatura i da ne e yadeno ot kutiyata (ako nyakoi e barkal s lajitza v kutiyata, ostavat sledi ot slyunkata i tova razvalya zakvaskata)
3. Vav furnata ne tryabva da e pechen hlyab ili neshto drugo s maya pone 24 chasa, zashtoto tova razvalya mlechnata zakvaska

Opitai, sigurna sam che shte stane!!!

Тема Re: Относно лимонтузуто ...нови [re: Dragoness]  
Публикувано25.01.02 23:34

Az kupuvam tochno Citric Acid v US ot magazin kadeto ima mnogo indiiski produkti. Tozi Citric Acid e vnesen ot India i e ili v burkanche ili v paketche.

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: Henchman]  
Публикувано26.01.02 00:40

Blagodaria ti.
Shte mu hvanem nie cakata na kiselo mliako.

Тема Re: Za zelenchucite - pe4eneнови [re: Dragoness]  
Авторvessi (Нерегистриран)
Публикувано28.01.02 00:48

Debora, Dragoness.

Molia vi obiasnete mi kak se pekat 4u6kite vuv furnata? Slagate li nesto v tavata, obrustate li gi.. ? Gazova furna vur6i li rabota?
Mnogo ste sum vi blagodarna za informatzia!! Toku vij uspeia da napravia koipolu niakoi den!!!

Usmivki!!!

Тема Re: Za zelenchucite - pe4eneнови [re: vessi]  
Публикувано28.01.02 01:04

Az kupuvam konservirani roasted peppers. Eksperimentirah mnogo dokato namerya konservata, koyato mi haresva. Povecheto roasted peppers imat mnogo otzet i sa prekaleno kiseli za kyopolu. No opitai sas CENTO roasted peppers. Praveni sa v Mexico i imat chudesen aromat. Izobshto ne sa kiseli i dori az gi predpochitam pred pechenite na furna.

A patladjana peka na 360 (F) za okolo 45 minuti. Naryazvam go po daljina na chetiri i go pokrivam s folio. Sled kato go izpeka go ostavyam da se zadushi bez da maham folioto i se beli lesno.

Taka che nie si hapvame kyopolu redovno!

Тема Re: Za zelenchucite - pe4eneнови [re: Henchman]  
Публикувано28.01.02 02:03

Blagodaria ti!!!!

Az jiveia v Scotland i tuk v supermarketite ne sam vijdala takiba 4u6ki, ili produkti vneseni ot Meksiko, no ste se poraztursia is magazinite.Oste utre!!!
Toku vij iznenadam bulgarite tuk za Trifon Zarezan s kiopolu!!!!
Oste vednuj blagodarnosti!!!!!

Публикувано28.01.02 02:39

Napulno te razbiram mila Vessi i na men oshte ne mi e iasno ot kude da kupia vsichko, koeto mi e neobhodimo i chesto vikam nevoliata na pomosht.
Zelenchucite gi peka na nai-silno tochno vuv gazova furna. Purvo slagam folio i go podvivam ot vsichki kraishta kato tavishka, taka che da ne kape po dunoto na furnata. Postaviam veggies i gi proveriavam sled kato zapochne da mirishe vkusno (prez okolo 10 min).
V momenta, v koito vidia izgorenite liuspi, vadia i vednaga slagam zelenchucite v debela nailonova torba da se zadushat, a i posle se beliat mnogo po-lesno.
Chushkite pochistvam dokato sa oshte surovi i semkite mogat lesno da padnat.
Peka gi pravi i gi obrushtam samo ako ne sa izpecheni ravnomerno.

Sushto taka mojesh da probvash da pechesh na kotlona, za koeto shte ti triabva tavichka (napr. ot aluminievite za ednokratna upotreba), obache pri toia variant shte ima da obrushtash ot vsichki strani .

Obadi se ako imash vuprosi.

Публикувано28.01.02 04:29

O, sajalyavam, az misleh che jiveesh v US, nali tazi diskusiya beshe podhvanata za kiseloto mlyako zakvaseno v US i zatova reshih che vsichki pisheshti jiveyat v US...
Uspeh s tarseneto na podhodyashti konservi i pecheneto na zelenchutzite!

Публикувано28.01.02 05:01

Az opredeleno predpochitam da si prigotvia zelenchucite vkushti, no ot druga strana ne moga da otreka, che konserviranite sa 100 x po-evtini ot presnite.
Shtiahme da se oharchim ako triabvashe da pravia liutenica s istinski domati.

Eto tova ne mi e iasno - zashto mesoto e po-evtino ot zelenchucite i presnite zeleni podpravki?

Публикувано28.01.02 21:19

Da de, ama i az re6ih, barabar Petko s mujete, da se butna v temata!!!

A i poneje vinagi sum imala niakoi da mi gotvi i pomaga, a sega se spraviam sami4ka, ta ne vsi4ko mi e iasno!
Hubava ve4er i mnogo usmivki!!!!!

Тема Re: Za zelenchucite - pe4eneнови [re: Dragoness]  
Публикувано28.01.02 21:45

Thanks, thanks, thanks

Da si priznaia, ne mi be6e hrumvalo, 4e moga da peka zelen4utzi vuv furnata. V Sofia gi pe4ahme na kotlona, no tuk na gazovite niama na4in!!!

Vkusti pravihme mnogo vkusni nesta s pe4eni 4u6ki, mnogo ste se radvam da moga da gi napravia i tuk!

Blagodaria ti za informatziata!

Hubava ve4er i mnogo usmivki!!!

Публикувано29.01.02 05:34

Moje i na gazov kotlon da pechesh - slagash tavichka otgore, vkliuchvash kotlona i pechesh zelenchucite kato na elekricheski kotlon- (tavichkata).
Az obache sum malko murzeliva i zatova peka vuv furnata.

Vsichko dobro i na teb

Авторtruncho (Нерегистриран)
Публикувано30.01.02 10:59

Hm.. az jiveq v Tokyo i v absolutno vseki hranitelen magazin prodavat kiselo mlqko koeto e 100% kato bulgarskoto.. na vsichkoto otgore si i pishe BULGARSKO na nego! Az si hapvam pone po kutiika na den....Malko mi stava smeshno kato slusham problemite s tova kvasene..

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: truncho]  
Публикувано30.01.02 12:12

Radvam se, che si se posmial/a.

I az kato jiveeh vuv France imashe kiselo mlekce "Balkan" sus bg bakteria, ama na - tuk niama.

Vse oshte obache mlikoto ni e na nivo, shtom iaponcite go priznavat - za razlika ot eng ezik. V AUS kato se trushnat i ochakvat avstraliicite da govoriat iaponski...koshmar.

Men sa me zagovariali na iaponski vuv asansiora na hotela i posle se surdiat, che ne moga da im otgovoria ili da gi razbera

Автор HeOHeЛ (*)
Публикувано30.01.02 13:18

ох, абе... : )))))
виж сега, просто няма как да се получи кисело мляко без български бацил, разбираш ли?
ама смешно е, затова се смея : )))))
това, че не пише точно "бацилус булгарикус", или както там се казва, а пише, например "жива закваска", или нещо такова, не означава, че млякото е направено с друго, а не точно с този бацил, разбираш ли?
то е... това е нещо като както се прави алкохол, от плодове, или от картофи там, цвекло - идват винените мушици, пускат подходящата бактерия, която се храни със захар и отделя алкохол, после се дестилира и... горе-долу - това е основното : )
ох, как да ти обясня... просто, за да има кисело мляко, непременно, където и да е по света, се употребява вългарски бацил за закваска, а пък за алкохол - едни и същи бактерии вършат работата, също навсякъде по света... просто няма как иначе!
така че ти не се притеснявай от това, което пише на етикета, киселото мляко си е кисело мляко, където и да го ядеш.
в предприятията, където се произвежда, сполучливо имитират подходящите условия, необходими за заквасването му, ползват модифицирани закваски, но от същия наш, тукашен бацил и го правят.

... аз си мислех, че по-скоро проблемът ти е в цената - все пак при вас млякото е по-скъпо, отколкото тук. това е така, защото все пак се прави по по-сложен начин, тука си става естествено.
така че, ако проблемът не е в цената - просто не се притеснявай, купувай си тези млека от поне седемдесетте вида кисело мляко, които виждаш подредени в магазина, които ти харесват и ги яж, наздраве
ама че си, значи

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: HeOHeЛ]  
Автор;-) (Нерегистриран)
Публикувано30.01.02 13:34

Абе проблема май е че на етикета не пише "Сердика" и е американско. Иначе си е вкусно и според мен е по-добро от "Данон"

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: HeOHeЛ]  
Публикувано30.01.02 13:40

Nelche, ? na princip e.
Shtom edin put stava, triabva da stane pak.
Ne ponasiam provali v kuhniata i tova e to, inache sum mujko momiche..., no stigne li se do gotvene ili KVASENE ne se predavam.
sigurno sum poharchila daje poveche pari za priasno mliako i zakvaski, otkolkoto za kiselo kupeshko...zainatila sum se, shtom drugite mogat shte uspeia i az.

Kiseloto mliako..., predpochitam da napravia niakoia zasukana recetpa, vse moje da se opravi ako neshto sburkash.

Sled malko otivam da kvasia, tova ako ne e predizvikatelstvo za moiata drakonska natura - neznam kakvo e.

Авторtruncho (Нерегистриран)
Публикувано31.01.02 14:43

Abe uporiti jenorq i tova si e.. nadqwam se nqkoga i az da si namerq takava..

pojelavam mnogo tvorcheski uspehi s kvaseneto :)

mejdu drugoto japanskite mi priqteli mi vikat "yogurto" shtoto imeto mi e trudno za proiznasqne ( i shtoto go hapvam vsqka sutrin :)

haide sas zdrave..

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: truncho]  
Публикувано31.01.02 14:47

Hak da ti e (jenata)

Тема Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: Dragoness]  
Публикувано05.02.02 09:00

Poneje obeshtah da se obadia - eto pravia go.
Poslednata zakvaska ia pravih do sega sus suho mliako, shte vidim kakvo shte stane, utre shte pisha, no da vi se pohvalia - gotvih shkembe, stana razkoshno i cialata tendjera sama si ia iziadoh, muja mi ne se prestrashi da iziade poveche ot dve lujici, vkusno bilo ama kato znael, che e shkembe ne mojel da go iade.
I taka ciala tendjera za men, goliam kef.
Pozdravi na vsichki .

See no Evil, Hear no Evil, Lay no Evil Down on Me...or I'll Toast You in Hell

Публикувано06.02.02 14:00

Pak se izlojih. Na nishto ne prilicha tova, koeto zakvasih.
Kato pazaruvam sledvashtia put shte kupia i Danone i Stonyfield Farm i shte vidia kakvo shte izleze.
Priaten den na vsichki.

Тема Stana nai-nakraiaнови [re: Dragoness]  
Публикувано10.02.02 23:36

i sus zakvaskata ot Dannon i sus zakvaskata ot Stonyfield Farm. Daje kvasih homogenizirano mliako, zashtoto ne namerih Organic Whole.
No mi se struva, che ot mliakoto koeto az kvasih niama da moga da zakvasia pak i shte triabva da izpolzvam kupeshkoto.
Opitite produljavat.

АвторEni (Нерегистриран)
Публикувано24.02.02 10:59

Zdrasti Dragoness.Po tvoja vupros za kiseloto mlajko.Az naj-posle uspjah da go zakvasja kakto trjabva, zastoto si namerih taja zakvaska na prah. Otkrih ja v edin magazin PCC, kojto e za organic food.Istinska Bulgarska zakvaska, dori proizvedena v BG. Kazva se yogurt starter i e v malki plastmasovi shishenca. Polzvah i organic milk ot sustia magazin i naistina stana, kato istinsko :).Ti pisa , che si v NY.Ne znam imate li sustia magazin tam, no ako ne potursi v njakoj drug.Sus sigurnost ima njakoj za organichni hrani pri vas. Kusmet.

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: Eni]  
Публикувано24.02.02 11:36

Blagodaria Eni.
Az veche mu hvanah cakata i si se pribiram v Bg sled 14 dni.
Vrushtam se, stiagam bagaja i se mestia v Avstralia, taka che niama da moga da probvam tvoia suvet, no sum sigurna, che shte bude ot polza na drugite.
Opitite mi shte produljat i v AUS i nishto chudno ot tam da produlja s tema "....zakvaseno, obache v Avstralia???", da se nadiavam da ne se povtori de...
Pozdravi i oshte edno goliamoooo BLAGODARIA.
Dragoness

Тема Do Drakonkataнови [re: Dragoness]  
Публикувано25.02.02 22:44

Opitai s mliako ot kenguru. Samo kato go kvasish, zavqrji tendjerata zadravo za de skacha

Авторjuli (Нерегистриран)
Публикувано03.03.02 05:47

za da ti satne mlykoto v USA, trybva da go svarish, kakto se vari v Balgariy. Ne razchitai, che shte podkvasish zatopleno, pastyorizirano mlyko. Az go pravy taka, takmo v USA i stava. Za da prilicha na balgarskoto, polzvai po-palnomasleno. Zakvaskata mi e ot Danon v USA

Тема Re: Za kiselo mliako, obache zakvaseno v USнови [re: juli]  
Публикувано03.03.02 09:06

Blagodaria i na teb Juli!
Veche reshih problema.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.